Tortilijos užkandėlė su kepta triušiena

TORTILIJOS UŽKANDĖLĖS SU KEPTA TRIUŠIENA
Tortilijos užkandėlė su kepta triušiena

Ingredientai:

Padažui:

Gaminimas

  1. Pradžioje triušienos filė supjaustome plonais griežinėliais, apibarstome rūkyta paprika, čiobreliais, pagardiname su druska ir maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišome.
  2. Tuomet keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
  3. Sudedame triušienos juosteles bei apskrudiname. Atidedame į lėkštę. Kai atvės, supjaustome smulkesniais gabaliukais.
  4. Tada iš tortilijos išspaudžiame 7 centimetrų skersmens apvalius rutuliukus (tam naudoti galite puodelį arba stiklinę).
  5. Juos sudedame į keksiuko formas, šiek tiek prispaudžiame prie dugno bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (būkite atidūs, nes greitai apskrunda). Išimame iš formos bei leidžiame atvėsti.
  6. Iš pomidoro išpjauname sėklytes, supjaustome smulkiais kubeliais. Agurką taip pat supjaustome smulkiais kubeliais.
  7. Padažui visus ingredientus sumaišome.
  8. Galiausiai į kiekvieną tortiliją dedame sultenės lapų, pjaustytų pomirodų, agurkų, keptos triušienos bei ant viršaus uždedame po mažą arbatinį šaukštelį padažo.

Pagardinimui rekomenduojame mūsų ūkyje užaugintus, dar vadinamus super maistu – mikrožalumynus ar šparagus.

Paverskite patiekalą sveikatingumo bomba!

Skanaus!